1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. "Вимпром" - Търговище, купува 800 дка земя в Аврен

"Вимпром" - Търговище, купува 800 дка земя в Аврен

Това е възможност много хора да си намерят работа

 

800 дка земя ще купи "Винпром" - Търговище, в Аврен. Това каза кметът Красимир Тодоров на празника на общината вчера. Върху площите ще се отглеждат лозови масиви и е много вероятно фирмата да направи и изби. В началото на годината "Винпром" - Търговище, е закупило 600 дка, каза за зам.- кметът на община Аврен Тодор Тодоров. Според него закупуването на земята и отглеждането на различни сортове грозде е възможност много хора да си намерят работа. Голяма част от населението в общината се занимава с лозарство и ще са ценни кадри в тази област, обясни Тодор Тодоров.

В неделя официално бе отбелязан празникът на община Аврен в ресторант "Камчийска лилия". На празника присъстваха министърът на държавната администрация Николай Василев, зам.- председателят на НДСВ Борислав Ралчев, кметове от общината и граждани.

За добрата си работа като градоначалник кметът на Аврен Красимир Тодоров получи медал от Общинския съвет и поздравителен адрес от чителищните дейци. Тодоров пък подари на министъра на държавната администрация Николай Василев икона на св. Николай с пожелание за лични и професионални успехи.

Община Аврен е създадена през 1983 г. По традиция официалният й празник се чества всяка последна неделя на септември. Този обичай обаче е бил прекъснат в периода 1989 - 2003 г. Сегашното ръководство на община Аврен възобнови традицията и тя се спазва от две години. Навремето на този ден тук имаше надпяване. Хората носеха кой каквото е произвел и се черпеха, разказаха възрастни жители на Аврен.

На празника в неделя самодейни състави представиха богата фолклорна програма. Час преди официалното честване кипеше трескава подготовка, а в празненството се включиха малки и големи любители на автентичните български песни и танци. На купона беше поканен и актьорът Николай Бинев, който пя за всички гости./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.