1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Времето и работата на полето

Времето и работата на полето

 

Ходът на полските работи през изтеклия период на март беше неравномерен. Образувалата се на отделни места в Северозападна България дори и рехава снежна покривка затрудняваше за кратко и ограничаваше възможностите за почвени обработки. Силният вятър пък в началото на месеца от друга страна не позволи нормална работа по растителнозащитните мерки в овощните градини. Агропрогнозата за следващите дни е, че условията по-често ще бъдат подходящи за работа на полето. След спирането на преваляванията се очаква повишение на температурите до 13 - 17 градуса С, което ще позволи да се работи пълноценно на полето, в лозята и в овощните градини. Зърнопроизводителите вече трябва да привършват с подхранването на есенните посеви.

През първата половина на второто десетдневие на март се прогнозира предимно слънчево и сухо време. Очаква се въпреки повишението на температурите средноденонощните им стойности ще останат под нормата за периода.

До средата на март по-съществени промени във фенологичното състояние при есенните посеви и овощните видове не са настъпили./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.