1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. XIX-ти Национален Аграрен Семинар „Селското стопанство и всичко за него”

XIX-ти Национален Аграрен Семинар „Селското стопанство и всичко за него”

Форумът се организира от Добрички панаир АД

XIX-ят Национален Аграрен Семинар „Селското стопанство и всичко за него”, организиран от Добрички панаир АД, ще се проведе от днес до 20 ноември 2013 г. в хотел Лайтхаус Голф и Спа Ризорт, община Балчик.

Добрички панаир АД със своята деветнадесетгодишна история е доказал водещото си значение и ефективност, като място за запознаване с новостите в бранша и установяване на трайни полезни контакти. През дните на форума се събират земеделски производители и фермери от цялата страна, председатели на кооперации, научни институти, браншови организации, както и фирми, обслужващи аграрния сектор от България и чужбина.

Участниците в семинара имат възможност да представят пред аудиторията своите конструктивни предложения, да очертаят възможностите за партньорство и параметрите на сътрудничество. Осъществяването на такъв ползотворен диалог превръща Националния Аграрен Семинар в инструмент и фактор за разрешаване на съществуващите проблеми в сектора селско стопанство. По време на форума ще бъдат представени фирми и институти.

На семинара ще бъдат дискутирани следните теми:

- Текущо състояние на ПРСР 2007 -2013 г.;

- Мярка 214 – Агроекологични плащания по ПРСР;

- ОСП 2014 – 2020 г.;

- Новости от първи стълб на ОСП 2014-2020 г., свързани със схемата за единно     плащане на площ, таваните на плащане и др.;

- Директни плащания.

Официалното откриване на семинара е предвидено за 9:30 часа на 19 ноември 2013 г.
Сред поканените гости са проф. д.с.н. Димитър Греков - министър на МЗХ, Явор Гечев - зам.-министър на земеделието и храните, доц. Христо Бозуков – председател на Селскостопанска академия, Недко Марчев – Областен управител на област Добрич, Ангел Табаков – председател на ОС гр. Добрич, Детелина Николова - кмет на община гр. Добрич и народни представители.

Програма на семинара в рубрика Прояви...

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.