1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. За данъците на земеделските производители

За данъците на земеделските производители

За 2015 г. срокът за подаване на декларацията е 31 декември тази година

Физическите лица, които са регистрирани като земеделски производители, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2015 г., съобщават от НАП -  Стара Загора.

За 2015 г. срокът за подаване на декларацията е 31 декември тази година. В случай че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци, трябва да прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор за облагане с данък върху годишната данъчна основа се упражнява чрез подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, като веднъж подадена декларацията важи за целия петгодишен период, през който лицето ще се облага по реда, предвиден за едноличните търговци. Образец на декларацията може да бъде намерен на сайта на приходната агенция и в офисите за обслужване на НАП.

Декларацията се подава лично от земеделския производител или негов упълномощен представител в местния офис на Агенцията по постоянен адрес на физическото лице. Декларацията може да се подаде и чрез пощенски оператор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.