1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдите ще получат 15 млн. лв.

Животновъдите ще получат 15 млн. лв.

Снимка:

Фермерите ще бъдат подпомогнати да обезпечат с храна животните през зимата

Животновъдите ще получат 15 млн. лв. Средствата са по схемата за национални доплащания за животни за тази година."Това е бих казал един много хубав подарък за Коледа на животновъдите", каза министър Греков, цитиран от "Стандарт".

Той отчете, че така се изпълнява поетият ангажимент до края на годината да бъдат изплатени 70% от средствата, а останалата част в началото на следващата година. "С тези пари фермерите ще бъдат подпомогнати да обезпечат с храна животните през зимата", отбеляза Греков.

Министър Греков заяви, че само за пет дни са разплатени близо 350 млн. лв. на земеделските производители и на общините. Той подчерта, че Държавен фонд „Земеделие" и Министерството на земеделието и храните работят активно по отношение на тези средства, за които имаше опасност да не бъдат усвоени.

Агроминистърът поясни, че досега има преведени над 590 млн. лв., в които се включват авансовите средства по мерките на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) и част от агроекологичните плащания. В отговор на журналистически въпрос министър Греков подчерта, че няма писмо относно спирането на средства по ПРСР. „Продължаваме да работим с пълна сила за разплащането на колкото е възможно повече законосъобразни мерки и проекти", добави той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.