1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ФАР ни дава 500 000 евро за система на контрол на "луда крава"

ФАР ни дава 500 000 евро за система на контрол на "луда крава"

Предвижда се проектът да приключи през първия месец на 2005 г.

 

Съвместен българско-немски проект на стойност 500 000 евро по програма ФАР за осъществяване на контрола върху болестта "луда крава" ще бъде представен на среща в Министерство на земеделието и горите (МЗГ) на 24 февруари, съобщиха от министерството.
Предвижда се проектът да приключи през първия месец на 2005 г. Той се осъществява между МЗГ и Германското министерство за защита на потребителите, храните и земеделието.

Националната ветеринарномедицинска служба и Националният ветеринарен изследователски институт са преките бенефициенти по изпълнение на проекта от българска страна. Германската страна ще ни подкрепи с експертна помощ.

Целта на проекта е да бъде въведена система за контрол на болестта "луда крава", като се прилагат различни методи на изследване и овладяване на заболяването. С отпуснатите средства наши специалисти ще се обучават по безопасно съхранение на изследвания рисков материал, качествен контрол и превантивни мерки срещу болестта.

Изпълнението на този проект е във връзка с постигането на съответствие с изискванията на Европейското законодателство и осигуряването на високо ниво на защита на потребителя. Според участниците в проекта от немска страна прилагането на системата за контрол на болестта "луда крава" ще отвори без ограничение пътя на България към Единния европейски пазар за износ на месо и месни продукти от говеда, овце и кози./Investor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.