1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Генно модифицираните храни не са опасни

Генно модифицираните храни не са опасни

Хората винаги са се стремели да подобрят качествата на растенията

 

Генно модифицираните храни не са опасни, защото хората винаги са се стремели да подобрят качествата на растенията. Това заяви акад. Атанас Атанасов, директор на "Агробиоинститут".

Разликата между генната селекция и традиционната е, че се използват качествата на ген, чиито качества са добре известни. Никой не повдига въпроса за генно модифицираните продукти при лекарствата, посочи акад. Атанасов./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.