1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Не купувайте цяло агне без печат

Не купувайте цяло агне без печат

Най-важен е срокът на годност, особено за млените меса.

 

Никога не купувайте цяло агне или прасенце без печат, съветват специалистите. Това е гаранция, че животното е заклано в кланица.

В случай че няма такъв печат, гражданите могат да сигнализират на горещия телефон на ДВСК. За София той е 944-17-06. На него отговаря дежурен инспектор и през почивните дни. Трябва да се внимава много и с охладените пилета. Недобросъвестна търговска практика на големите супермаркети е, когато тази стока изостане, тя да се замразява дълбоко и да се продава отново.

За пакетираните продукти от животински произход е задължително да имат ветеринарен одобрителен номер с кръгла или елипсовидна форма. Най-важен е срокът на годност, особено за млените меса. Върху етикетите на каймата често има два срока - за охладена и дълбоко замразена стока. Това е недопустимо, твърдят от ДВСК. Срокът е един, в зависимост от това как се предлага каймата. Експертите съветват още да внимаваме и за другите надписи върху пакетираните меса - име на фирмата производител, адрес, телефон за връзка./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.