1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Нови хербициди и инсектициди с категорично действие от Суммит Агро

Нови хербициди и инсектициди с категорично действие от Суммит Агро

Компанията е новатор в контрола на вредители от разред Lepidoptera

Суммит Агро през 2024 г. обнови портфолиото си с нови решения, които освен ефикасни са и икономически изгодни. В групата на хербицидите две от новите предложения са насочени към житни и царевица. 

Едното от тях се казва МУСТАНГ ФОРТЕ. Това е противошироколистен хербицид в житни култури за контрол на всички икономически важни плевели. Три активни вещества на конкурентна цена. Дозата на МУСТАНГ ФОРТЕ е 50 мл/дка.

По отношение на хербицидите в царевица Суммит Агро може да се похвали с ново попълнение, което се казва КАГУРА, разработка на Суммит Агро. Две активни вещества - никосулфорон и мезотрион, комбинирани в течна ОД формулация. КАГУРА е отлично решение за контрол на едногодишни и многогодишни широколистни и житни плевели по време на вегетацията.

Суммит Агро попълни портфолиото си и с нови инсектициди, два от които са ИНАЗУМА и МИМИК СК.

Едният се казва ИНАЗУМА, комбиниран инсектицид със системно и контактно действие, с две активни вещества - ацетамиприд и ламбда-цихалотрин, с официална регистрация в пшеница, царевица и рапица. Дозата на ИНАЗУМА е 15-20 г/дка.

Вторият нов инсектицид, който Суммит Агро предлага на българския пазар, се казва МИМИК СК със съдържание на тебуфенозид, активно вещество с изключително различен механизъм на действие срещу пеперуди от разред Lepidoptera, с официална регистрация в царевица срещу царевичен стъблен пробивач, както и в праскови и кайсии срещу източен плодов червей и анарзия. Продуктът трябва да бъде приложен във фаза ларва, защото той нарушава именно линеенето на ларвите. МИМИК СК е продукт, щадящ пчелите и полезните насекоми.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.