1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Нови лаборатории прави Растителна защита в Плевен

Нови лаборатории прави Растителна защита в Плевен

Очаква се през септември всичко да бъде окончателно завършено и лабораториите да заработят

 

Регионалната служба по растителна защита в Плевен работи по проект за изграждането на модерна лаборатория, каза Спиромир Николов, директор на службата. По проект на програма ФАР в Плевен в сградата на ул. "Васил Левски" 1, кадето се намират и офисите на Регионалната служла по растителна защита, ще бъдат оборудвани лаборатории по фитосанитарен контрол, в които ще се извършва здравен анализ на растителна продукция.

"Лабораториите ще бъдат оборудвани с нова модерна и отговаряща на европейските изисквания техника. Целта ни е по-доброто обслужване на земеделските производители на територията, която обслужваме. В новите лаборатории ще се извършва фитопатологичен, ентомологичен анализ на растителната продукция", каза още г-н Николов. Новото технологично оборудване ще даде възможност анализите да се извършват експресно и веднага, на базата на получените резултати от анализите да бъдат направени препоръки за извършване на необходимите растително-защитни мероприятия.

И досега Регионалната служба по растителна защита в Плевен е разполагала с лаборатории, но те не бяха толкова добре оборудвани, признава Спиромир Николов. И допълва, че по-доброто техническо обезпечаване на лабораториите ще доведе до по-качествени и по-бързи като процедури анализи, което пък ще улесни земеделските производители и ще им даде възможност да реагират по-бързо и адекватно на необходимостта от съответните мероприятия за растителна защита.

Технологичното оборудване е пристигнало и в момента се работи по монтирането му в новите лаборатории. Очаква се през септември всичко да бъде окончателно завършено и лабораториите да заработят./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.