1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Турция нападната от африкански скакалци

Турция нападната от африкански скакалци

Ятата насекоми се насочвали към земеделски райони - предимно бананови плантации, зеленчукови градини, плодни дръвчета, оранжерии и масиви с лозя.

 

Ята африкански скакалци нахлуха и в Турция, след като миналата седмица нападнаха Кипър и Ливан, предаде вчера агенция Франс прес.

Скакалците са били засечени в няколко села в крайбрежния окръг Анталия, съобщи представителят на регионалната земеделска служба Бедрулах Ерджин. Те обаче са малко на брой и засега не представляват голяма опасност за реколтата, уточниха от службата. Смята се, че насекомите идват от Мароко и са се прехвърлили в Турция през Кипър и Средиземно море. В началотона тази седмица кипърското министерство на земеделието започна кампания за унищожаване на скакалците, нахлули от Африка в западната част на острова.

Ятата насекоми се насочвали към земеделски райони - предимно бананови плантации, зеленчукови градини, плодни дръвчета, оранжерии и масиви с лозя.

Кипърското министерство на земеделието започна кампания за унищожаване на скакалцитге. Представител на земеделското министерство заяви, че в рамките на кампанията ведомството ще използва химически препарати за унищожаване на вредителите. Фермерите са предупреди да затворят оранжериите си, за да предпазят насажденията от нашествието на скакалците./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.