1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Затвориха ферми в Германия заради диоксин

Затвориха ферми в Германия заради диоксин

Не е изключено и други ферми да бъдат затворени.

 

Три животновъдни ферми в западна Германия бяха затворени след опасения за наличие на диоксин, канцерогенно вещество, което вероятно се съдържа във фуража, с който се изхранват животните, съобщи АФП, позовавайки се на местните власти.

Решението последва същата мярка, предприета от холандското министерство на земеделието, което реши да блокира дейността на 140 животновъдни ферми след появилите се опасения за наличие на диоксин в картофените обелки, използвани за изхранване на животните, закупени от производител на картофи. Германските животновъдни ферми в провинция Северен Рейн-Вестфалия са затворени вчера, защото били в списъка на клиентите на въпросния производител на картофи, съобщава регионалната министерство на земеделието. Резултатите от анализите, направени в тези три ферми, все още не са обявени, допълва същият източник.

Не е изключено и други ферми да бъдат затворени. Диоксинът е химичен продукт, който се получава от съединение на хлора и има средно или дълготрайно въздействие върху здравето. Според Световната здравна организация диоксинът е канцерогенно вещество./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.