1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над страната ще преобладава облачно време

Днес над страната ще преобладава облачно време

Снимка:

Максимални температури между 3° и 8°

Днес над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд и от сняг. Временно разкъсване и намаление на облачността ще има над източните райони. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 3° и 8°, в София около 3°. В новогодишната нощ ще преобладава облачно време и на отделни места ще прехвърча сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб до умерен. Температурите към полунощ ще са от минус 3° до 0°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. Toва е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 9°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, на отделни места със слаби превалявания от дъжд. Ще е почти тихо, но по-късно през деня вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 5°-7°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 31.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителност на деня 09:05 часа.

На 31.12.2018 луната ще изгрее в 02:10 часа и ще залезе в 13:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 33 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.