Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна

Максималните температури ще са от 14 – 15°

Днес облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще бъде значителна. Привечер от запад ще започнат слаби валежи от дъжд, като до полунощ ще завали на места и в Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от 14 – 15° в Северозападна България до 20 – 21° на места в Горнотракийската низина, в София около 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. Това е прогнозата за времето на НИМХ.
Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в Централна ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра от слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.
По Черноморието облачността ще е значителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без валежи. Ще духа слаб, след пладне - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.