1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Увеличаване на облачността и понижение на температурите

Увеличаване на облачността и понижение на температурите

В следобедните часове в Западна България вятърът ще се усили

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, на места в равнините с ниска облачност. Около обяд от запад облачността ще започне бързо да се увеличава и вплътнява и до вечерта на места, главно в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа предимно умерен вятър от юг-югозапад. В следобедните часове в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили - в Дунавската равнина до 15-20 м/сек и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, на места в Източна България до 32°, в София около 25°. През нощта с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт в западната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Температурите бързо ще се понижават. . Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и до края на деня на места в масивите от Западна България ще превали дъжд. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°. През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт валежите ще се активизират, на места ще са интензивни, ще има и гръмотевични бури, а с рязкото понижение на температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места с ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 25° и 29°. Температура на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.