1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето днес ще бъде ветровито

Времето днес ще бъде ветровито

Преди обяд превалявания от дъжд ще има на места

Днес ще бъде ветровито. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Привечер вятърът ще отслабва и в източните райони ще се ориентира от североизток. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната, по-често значителна. Преди обяд превалявания от дъжд ще има на места, главно в източните райони, а след обяд - на отделни места в Северна България. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се повишава - сутринта все още ще е близко до средното, но по-късно през деня ще е по-високо от нормалното. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър, по високите части - от запад-югозапад. Дневните температури ще се понижат чувствително в сравнение с изминалите топли дни и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от дъжд. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 12.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:29 часа и ще залезе в 17:53 часа. Продължителност на деня 10:23 часа.

На 12.02.2019 луната ще изгрее в 11:16 часа и ще залезе в 00:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.