1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области на Северна и Централна България

Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области на Северна и Централна България

Oчаква ни хладно време с преобладаващи максимални температури между 10° и 15°

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти бед промяна - малко по-високо от средното за месеца.

Днес облачността ще е променлива, в сутрешните часове в крайните югоизточни райони все още с превалявания. Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Хладно време с преобладаващи максимални температури между 10° и 15°, в София около 10°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

 

NIMH

Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области на Северна и Централна България. Вятърът ще бъде силен запад-северозападен със скорост, достигаща 20-22 м/сек.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места в южните райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, в северните райони – временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.