1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на земеделска техника проведе Тайтън Машинари в Добруджа

Демонстрация на земеделска техника проведе Тайтън Машинари в Добруджа

Снимка:

Край с. Пчеларово фермерите се запознаха с иновативните машини на българо-американското дружество

Полева демонстрация на Тайтън Машинари България събра земеделски производители от Североизточна България в землището на село Пчеларово. Там те се запознаха с най-новите предложения на българо-американското дружество за модерно и ефективно земеделие.

В действие на полето фермерите видяха култиватор NZ Aggressive 1000 на шведската фирма Vaderstad. Машината е 10-метрова, без притъпкващи валяци, за да не уплътнява почвата. Снабдена е с гъвкава подравняваща дъска и с опция за втора такава. Култиваторът беше прикачен към трактор CASE Magnum 340, собственост на домакина на демонстрацията Костадин Костов.

Втората демонстрирана машина беше 12-редова вакуумна сеялка Optima на Kverneland, прикачена към трактор CASE Maxxum 140. Тракторите от тази серия от години са популярни в региона на Североизточна България и много от тях работят безотказно по полетата на Добруджа.

Интересът на производителите беше предизвикан от високоскоростната сеялка Tempo F6 на Vaderstad. Иновативната машина работи под налягане и изсява семената със скорост от 50 км/ч. Високата скорост не влияе на прецизността и точността на сеитбата. Тази машина е с опция за торовнасяне. Сеялката беше прикачена към трактор CASE Maxxum 125.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.