1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За първи път у нас – 24-часова сеитба на пшеница

За първи път у нас – 24-часова сеитба на пшеница

Организатор на тази първа по рода си демонстрация е фирма „Римекс 1 Холдинг”

На 8 октомври точно в 16:41 часа стартира 24-часова сеитба в землището на село Остров, Врачанска област. Организатор на тази първа по рода си демонстрация беше фирма „Римекс 1 Холдинг”, чиято идея за това събитие беше подкрепена от партньорите й от „CASE” и „VADERSTAD”. Целта на невижданата досега демонстрация е да се покажат капацитета и възможностите на верижния трактор CASE QUADTRAC в тандем с 8-метровата сеялка РАPID RDA 800 Jumbo на „VADERSTAD” с бункер 6200 литра.

Демонстраторите се заеха с предизвикателството да засеят максимално много декари за 24 часа, като се акцентира на качеството на сеитбата, а след това да се проследи цялосния процес от покълване на пшеницата до прибирането й следващата година. По време на демонстрацията презареждането с гориво на 1100 литровия резервоар на трактора ставаше директно на полето. Трима водачи се редуваха при управлението на машината.

На 09.10.2009 г. резултатите бяха на лице. Средната  производителност на сеялката за час бе 124 декара. При максимална скорост от 22 км/час се засяват 176 декара. Времето през което сеялката работи без прекъсване се равнява на 22 астрономически часа, за които бяха засети 2728 декара.

Виж целия материал...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.