1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За вас Но-Тилъри!

За вас Но-Тилъри!

Двубарабанен стрипер хедер Славянка - бързо, лесно, навреме и с по-малко разходи, за всички марки комбайни

Специална разработка за конвенционална и No-Till технология е двубарабанният стрипер хедер Славянка УАС с „вакуумен ефект“ за по-добро прибиране на пшеница, ечемик, тритикале, ръж, овес, ориз, сорго и др.

Работната скорост е 9-12 км/ч, а производителността - до 50 дка/ч. Извършва се жътва при желаната влажност, независимо от метеорологичните условия, а зърното е с по-добро качество и висока чистота. Със стрипер хедера Славянка УАС се осъществява по-добро прибиране на реколта от полета с полегнали посеви, плевелите вече не са проблем, а механичното въздействие върху зърното е минимално. Хедерът е с верижно задвижване и неизносващи се овършаващи „гребени“, като се поддържат постоянни обороти на двата барабана, независимо от скоростта на комбайна. С използването на стрипер хедера. Славянка УАС се отчита относително понижение на горивото, не по-малко от 40%, както и използване на влагата в почвата за сеитба на междинна или втора култура.

notill

Ползи от стрипер хедер Славянка

Намалени разходи за гориво

Делът на горивата и смазочните материали в разходите за растителна продукция е 10-20%. Поради това намаляването на разходите за гориво е приоритет в работата на всяко стопанство. Понастоящем проблемът с енергоспестяването в производството на растителни култури се решава чрез използване на технологии за спестяване на ресурси и на икономически ефективно оборудване в производството.

В условията на непрекъснато увеличаващи се разходи за гориво и сравнително постоянни цени на селскостопанските продукти, спестяването от горивото от използването на Славянка значително намалява производствените разходи. Запазването на най-малко 40% гориво на тон зърно е една от основните характеристики на технологията.

Доказано е, че 80% от енергийните разходи в комбайна се изразходват за счупване, раздробяване, огъване, усукване и преместване на слама. Те обаче могат да бъдат намалени, като се използва стрипер хедер Славянка, защото в комбайна постъпва почти чисто зърно.

Обърнете внимание на следното. Разходът на гориво за движение и работа на празен ход зависи от конструктивните характеристики на комбайна и е около 20% от номиналната консумация на гориво, заявена от производителя. С известна степен опростяване това потребление на гориво може да се счита за постоянно.

Разходът на гориво за осъществяване на основни технологични операции при номинално натоварване на комбайна ще бъде 80%. Този разход на гориво се променя с променящите се условия на почистване.

По-бърза жътва с по-малко комбайни

Нуждата от много комбайни и комбайнери намалява. Три комбайна, оборудвани със Славянка, могат да прибират зърно колкото шест комбайна, а три хедера Славянка струват по-малко от един комбайн.

Скоростта на движение на комбайна е 9-10 км/ч със Славянка и сечката на комбайна отпада, като от отпадането на сечката се спестяват 0,900 г/дка гориво.

Плевелите не влизат в комбайна

По време на прибиране на реколтата стръковете от плевели имат висока влажност (повече от 40%). С традиционната технология прибирането на плевели е често. При навлизането им влажна вегетативна маса запушва барабана. Отделящите органи не се справят с функциите си. Следователно зърното и сламата не са правилно разделени, което води до неприемливо големи загуби. При жътва със Славянка този проблем отпада.

 

notill

Започване на жътва по-рано при по-висока влажност на зърното

Стрипер хедерите Славянка ви позволяват да започнете да жънете по-рано при по-висока влажност на зърното.

Нестабилните климатични условия водят до увеличаване на времето за прибиране на реколтата и до загуби от 10-19% от добива. Стрипер хедер Славянка може да прибира зърно с влажност от 10-35%.

Засяване на втора култура веднага след жътва, като се използва наличната влага в почвата

Успешно прибиране на полегнали и увредени посеви от неблагоприятни метеорологични условия, високи норми на азот и висока гъстота на посева

По време на жътва, благодарение на двата ротора на хедера се създава вакуумен ефект и става възможно да се прибират полегнали и увредени посеви, като процентът на събраното зърно е по-голям в сравнение с традиционния хедер.

Уникален при жътва на сорго

Стрипер хедер Славянка е единственият стрипер хедер, който може да жъне сорго. За целта се сменят „гребените“ със специални за сорго, т.е. допълнителни разходи за закупуване на нов не са необходими.

При жътва на ориз

За целта не е нужен нов стрипер хедер, за да се ожъне ориза. Хедерът може да прибира успешно ориз, без да се сменят „гребените“. Това го прави конкурентен на пазара.

Ползи за подобряване на свойствата на почвата

Всички растителни остатъци след жътвата остават на полето. Тяхното естествено разграждане или разлагане под въздействието на ензимни препарати компенсира загубата на хумусно образуващо органично вещество. Поради това плодородието на почвата се възстановява.

Високото стърнище, оставено от Славянка, предпазва почвата от водна и ветрова ерозия, предотвратявайки механичното разграждане на плодородния почвен слой.

Приберете повече реколта със стрипер хедер Славянка УАС - бързо, лесно, навреме и с по-малко разходи! За всички марки комбайни.

Нашето качество е по-голямо от цената!

 

slavianka

www.slavyankauas.bg

тел.: 0879690322, 0878289598

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.