Добавете розов цвят и настроение с първия доматен фест в София!

 

Ако ще сте в София на 16 септември, имате чудесната възможност да добавите розов цвят и отлично настроение в съботния ден. Предстои първото издание на Фестивала на розовия домат - празник на танца, движението и хубавата храна! От 10:30 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет започва празник на открито, организиран от МЕТРО България и Община София, посветен на българския розов домат – с фермерски базар с изобилие от най-добрите розови домати; томболи и награди, открит шампионат на София по хип хоп и народни танци; най-дългото доматено хоро в историята на България, доматен велокарнавал. Известният духов оркестър Виво Монтана ще забавлява гостите и тъй като все още ще е лято ще има коктейли Virgin Mary в павилиона на МЕТРО Академия!

Едната от основните атракции  ще бъде приготовлението на 1 тон лютеница от майстор Ангел Ангелов и неговият екип - хората, които се грижат да запазват и популяризират автентичния вкус на българската храна. Освен шампионатът на София по хип хоп предстои и не по-малко интересното представяне на всички фолклорни групи, лауреати на националния конкурс „Хоро се вие извива“. Сред другите атракции на фестивала са фотографската изложба на открито с най-интересните доматени предложения, създадени от ресторантите, участващи в програмата фестивала Sofia Restaurant Week.

Сред гостите на празника са организаторите на доматения Куртово Конаре Фест, които ще представят и актуалния победител в конкурса си „Царица на лютеницата“, който се състоя на 9 и 10 септември. Партньори на фестивала са и производителите на млечни продукти Саяна и най-добрият италиански зехтин Монини, които ще предложат на своите щандове много дегустации и подбран асортимент от техни стоки.

Програма на фестивала:

„Фестивал на розовия домат - фестивал на танците, движението и здравословната храна“

10:45 ч Томбола с награди – фермерски розови домати, подаръци от МЕТРО, Саяна, Монини

11:00 ч Начало на танцовия ден с изпълнение на Blacky и Dance studio New eX

11:10 ч Старт на състезателната категория Хип-хоп и Стрийт денс

11:45 ч Томбола с награди - фермерски розови домати, подаръци от МЕТРО, Саяна, Монини

12:00 ч Официално откриване

12:10 ч Награждаване на победители от категория Хип-хоп и Стрийт денс

12:30 Финиширане на Велокарнавал + кратка демонстрация пред сцената

12:40 ч Танцова изява на „Желязков денс груп“

12:50 ч Народни танци (1-ви тур) с участието на лауреатите от Националния фестивал на клубовете за народни хора „Хоро се вие, извива“

13:30 ч Изпълнение на Духов оркестър „Виво Монтана“

14:00 ч Народни танци (2-ри тур) с участието на лауреатите от Националния фестивал на клубовете за народни хора „Хоро се вие, извива“

15:00 ч Томбола с награди - фермерски розови домати, подаръци от МЕТРО, Саяна, Монини

15:15 ч Закриване

За повече информация - http://restaurantweek.bg/pink/