1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Демонстрация
  4. ХVІ конкурс "Производител на смилянски фасул"

ХVІ конкурс "Производител на смилянски фасул"

Конкурсът е ежегоден и е част от Празника на Смилянския фасул, организиран от, Кметство - с. Смилян и НЧ "Проф. Ас. Златаров 1927" - с. Смилян и с подкрепата на Община Смолян.
Конкурсът е отворен за участие на производители на смилянски фасул не само от с. Смилян, но и от селищата в географския обхват на регистрацията за произход и словесно наименование "Смилянския фасул".
Журито ще оценява участниците по три критерия:
1. Атрактивност на подреждането на щанда
2. Брой и разнообразие на представените на щанда продукти, местно производство
3. Оригиналност на представянето на продукта/продуктите
Важно!
Всеки участник в конкурса, заедно със заявяване на участието си прилага попълнена и подписана от него Декларация за съгласие (Приложение 2) фотоси, видео- и аудио материали с/за неговия щанд да бъдат използвани от организаторите за некомерсиална реклама на Празника и на селото.

Ще бъдат присъдени три награди, като победителят ще получи титлата „Крал/Кралица на фасула“, която ще му принадлежи до избора на производител с най-атрактивен щанд на следващата година.
Щандовете ще бъдат разположени в парковото пространство пред с. Смилян. Мястото на всеки производител се определя след писмено заявление за участие с щанд в Кметство –с. Смилян, подадено не по късно от 25.10.2018 г.
Подреждане на щандовете на производителите от 8:30 ч. до 10:00 ч. предиобед на 27.10.2018 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.