1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Августиада 2015

Августиада 2015

30 винарни от България, Турция и Македония ще участват в четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе в Стара Загора от 16 до 18 октомври в сградата на Регионалния исторически музей.  Организатори са Търговско промишлената палата в Стара Загора и компания OINORAMA с подкрепата на община Стара Загора

Форумът в Стара Загора, с неговата уникалност и неповторима атмосфера, се очертава като водещ във винения календар на България с голям потенциал за привличане на международния интерес, съобщиха организаторите.

Четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада тази година е със страна партньор Турция.

Изложбата на художничката Ирен Чамлиджа ще бъде подредена в Градската художествена галерия на Стара Загора. Сред съпътстщата програма са и конференция, която представя виненият туризъм на Балканите и акцентът на тази година - Турция.

Виненият фестивал Августиада стана един от символите на Стара Загора, отбеляза Олег Стоилов, председател съорганизаторите – Търговско-промишлена палата.

В последните няколко години винената и кулинарната култура в България бележат впечатляващо развитие и събития от такъв характер се радват на огромен интерес.

Сред участниците и гостите ще бъдат представители на: винопроизводството; хранително-вкусовата промишленост; хотелиерския и ресторантьорски бизнес; вериги супермаркети; банки; застрахователни компании; тежка и лека промишленост; държавни институции и много други гости и ценители на виното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.