БиоАгра 2016

СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ИЗЛОЖБА ЗА БИОЛОГИЧНО РАСТЕНИЕВЪДСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО БИОГРА   се утвърди като престижна проява, която подкрепя един модерен сектор от областта на селското стопанство. Тя  стартира през 2012 година в партньорство с Фондация АВАЛОН – Холандия. Нейното пето издание ще се проведе от 24 до 28 февруари 2016 г. в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРА 2016.

Целта на БИОАГРА е да представи екологичното производство на суровини, храни и напитки, както и  биологичните продукти  като елемент от здравословния начин на живот.  Тя събира фирми, научни институти и експерти от всички сфери на биологичното земеделие и животновъдство, на производството на екопродукти и търговията с тях.

Пазарът на биологични продукти е един от най-бързо развиващите се пазари в световен мащаб, а България има сериозен потенциал, за да превърне биоземеделието във водещ сектор – природни дадености, незамърсена земя, подходящ климат, ясна нормативна уредба. Това дава тласък и за развиването на различни форми на алтернативен туризъм, свързани с природосъобразния начин на живот, кулинарията, виното.

ОСНОВНИ БРАНШОВЕ
◾биологично земеделие и животновъдство
◾биологични продукти
◾биологични ферми
◾биологични средства за растителна защита
◾експертизи и контрол, сертифициране
◾маркетинг и консултантска дейност
◾неправителствени органи и асоциации
◾търговия с биопродукти
◾специализирани  издания

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.