Международната специализирана изложба БУЛПЕК ще отбележи своя двадесетодишен юбилей!
Единствената изложба за хлебопроизводство и сладкарство в България ще се проведе от 6 до 9 ноември 2013 г. в Интер Експо Център-София и традиционно ще събере български и чуждестранни специалисти от бранша.
Организатор на изложението е Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България с подкрепата на Агенция Булгарреклама. Традиционни и нови компании ще представят цялостни решения за пълния цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия – от силозите за съхранение на суровините до опаковането на готовата продукция и атрактивното представяне на продуктите на клиента.
Посетителите - специалисти, производители, търговци и технолози - ще имат благоприятната възможност да осъществят полезни бизнес контакти и да вземат участие в деловите съпътстващи събития.
Профил на БУЛПЕК:
• Хляб и хлебни продукти
• Сладкарски изделия
• Суровини
• Машини, оборудване и технологии
• Хладилна техника
• Специализирано лабораторно оборудване
• Опаковки
• Консумативи
• Специализирани транспортни средства
• Специализирана литература
Ежегодно БУЛПЕК посреща български и чуждестранни посетители – професионалисти и експерти от бранша, желаещи да активизират търговските отношения с настоящи партньори или да установят контакти с нови клиенти.
Паралелно с БУЛПЕК в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и специализираната изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ.
Водещи акценти на изложбите през 2013 г.:
- 20-о юбилейно издание на изложба МЕСОМАНИЯ
- 20-о юбилейно издание на изложба БУЛПЕК
- Колективни участия на фирми от Италия, Гърция, Турция, Унгария и Австрия
- Провеждане на Квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or в рамките на изложбите
- БИО ЗОНА за сертифицирани био продукти
- ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС, специализирана за диетични храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим
- Участие на Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България
- Дефиле „Дизайнерски торти” ще се проведе за втори пореден път на тема „Есенна прелюдия
- Лаборатория за италианския вкус – гурме зона за съвместна промоция на типични регионални хранителни продукти, свързани с най-добрата италианска кулинарна традиция
- Агенция за регионално и икономическо развитие – град Враца, ще представи проекта NO-BLE Ideas - „Мрежа от млади иноватори за устойчиви идеи в областта на земеделието и храните“
- За поредна година – Конкурс "Златен медал с диплом" за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви и „Конкурс на потребителя”
- Ползотворна делова програма: семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации.
Паралелното провеждане на изложбите и богатата делова програма ще увеличат възможностите за осъществяване на ползотворни контакти както за изложителите, така и за потребителите на продукти и услуги в двата сектора - на хранителната и на хорека индустрията. Сред посетителите на изложбите отново ще бъдат мениджъри на хранителни вериги и магазини, търговци и дистрибутори на бързооборотни стоки, управители на ресторанти, пицарии, сладкарници, хотели, кафенета, търговски обекти с топли точки и др.