Discover.Vino World 2019

DIscover.VINO World 2019 е изложение-дегустация на над 600 вина от целия свят. От Южна Африка през Нова Зеландия до Аржентина и от Шампан през Тоскана до Егея - на Discover.Vino World ще откриете аромати и вкусове на вино, родено в далечни и близки земи по целия свят.

Виното и винената култура бележат възход по целия свят, а разнообразието от типове, сортове и стилове вино надминава човешкото въображение. В България се намират интересни и качествени вина от почти всички кътчета на широкия винен свят. Предлагаме ви възможност да откриете сред тях своите фаворити.

DIscover.VINO World 2019 е третото издание на изложението за чуждестранни вина и е предназначено е за винолюбители, ценители и професионалисти и дава възможност за лични срещи с вносители и производители на вино.

Изложението представя вина от Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Африка, внасяни у нас. Виненият глобус е разделен на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, Испания и Португалия, другите страни от Европа, Новия свят. Други две секции поставят акцент върху два типа вино с процъфтяваща пазарна роля в света: пенливи вина и розе.

Вкусна храна от целия свят Discover.Food ще има по време на изложението Discover.Vino World на 10 и 11 май в НДК. Софийски ресторанти ще гастролират на открито - отвън, пред зала 6 на НДК с ястия от менюта, специално създадени за събитието. Свободната зона Discover.Food ще ви отведе на околосветско кулинарно пътешествие - то е достъпно за всички, които са избрали да се разходят в петък и събота из парка на НДК. Всеки може да опита вкусната храна пред зала 6, независимо дали е решил да посети Discover.Vino World или не.