DiVino.Taste 2018

Осмото издание на най-значимото и престижно събитие на българското вино DiVino.Taste 2018 ще се проведе от 23 до 25 ноември 2018 и отново ще се превърне във вълнуващ сборен пункт за света на българското вино, среща на производителите – собственици и технолози – с техните професионални партньори и клиенти, с ценителите и винолюбителите.

DiVino.Taste е на първо място изложение на качествени вина от повечето български изби. Независимо дали сте винен професионалист, познавач, ценител или ентусиаст, имате възможност да се запознаете с хората, които създават най-добрите вина в България, да научите историята зад всяко от тях и да се ориентирате в огромното предлагане на пазара, заяви организаторът на форума и издател на списание DiVino Емил Коралов.

В миналогодишното издание 74 изби представиха над 500 качествени български вина. DiVino.Taste 2018 се очертава като един врящ котел на идеи и мнения за виното и неговия свят – пространство, където да опитвате и споделяте, да разширите знанията си, да се срещнете със съмишленици с интерес към родната продукция, подчерта Коралов. К

През ноември 2018 DiVino.Taste за пръв път ще се проведе в зала 5 на столичния Интер Експо Център – просторен изложбен център с лесен и удобен достъп, предлагащ всички условия и улеснения за подобен оживен форум. Заедно с изложението с дегустации, програмата на форума е изградена и от интересни майсторски класове на важни теми, свързани както с българското, така и със световното вино. Включени са още семинари, професионални презентации и работилници, занимаващи се с различни аспекти от света на виното: винени чаши и аксесоари, търговия с вино, винен туризъм и много други. За участие и среща с виненото общество в България са поканени водещи световни и български експерти.

Гостите разполагат и с гурме зона с интересни бутикови производители на солени и сладки деликатеси, подбрани храни за виното, както и най-качествено кафе или чай. Идеята на организаторите от DiVino е събитието да бъде значим ежегоден форум за популяризиране на винената култура, на качественото българско вино и винопроизводство не само у нас, но и извън страната.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.