Фестивал на традиционните местни продукти и царския орел Тополовград 2015

На 19 септември 2015 г в Градския парк на Тополовгард се провежда за трета поредна година ФЕСТИВАЛ НА ТРАДИЦИОННИТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ И ЦАРСКИЯ ОРЕЛ ТОПОЛОВГРАД 2015.

На събитието ще бъдат представени за дегустация и продажба традиционни местни продукти от района на Сакар – домашно приготвени ястия, сирене и млечни продукти, домашни консерви, земеделски продукти – мед, вино, билки и др. Ще има изложители и от други екологични райони като защитена зона „Бесапарски ридове“ - Пазарджишко, Пловдивско; Ямболско и др.

Откриването е на 19 септември от 11.00 часа в Градския парк от кмета на Община Тополовград и други официални лица.

Следва фолклорна програма с участието на самодейни състави от региона. След 12.00 часа ще започне дегустацията на традиционни местни продукти от избрано жури, тъй като ще има конкурси за „Най-вкусно традиционно ястие”, „Най-вкусни домашни консерви от плодове и зеленчуци” и “Най-атрактивен щанд”.

Фестивалът на традиционните местни продукти и царския орел се организира за трета година от Община Тополвград и Българското дружество за защита на птиците в подкрепа на природосъбразното земеделие и опазването на природата в Сакар, с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Фонда за природата „Уитли“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.