1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Фестивал на зелените идеи 2015

Фестивал на зелените идеи 2015

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк (зад „Хилтън“) в последните три дни на май (29 – 31 май). 

Фестивалът е едно от съпътстващите събития на българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален“ и ще бъде открит от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в 11 часа на 29 май.

Събота, 30 май, започва с програма за деца. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години е добре дошло на детски зелени работилници “Зеленият град и цветовете”. Неделната програма също подходяща за малки, големи и по-големи деца.  Ще научите какво е това SeedBall, как можете да го направите сами и как да подготвите цветна изненада за роднини и приятели. Предвидена е и специална работилница „Флористика за деца“. В рамките на Фестивала водещи флористи и експерти по бонсай ще разкрият за посетителите тайните на композициите на флоралния дизайн и на древното азиатско изкуство.

Всички събития ще се състоят в малък цветен оазис, специално оформен за трите дни на Фестивала. От Асоциацията на производителите на декоративни растения в България ще дават безплатни съвети и ще отговарят професионално на въпроси как да се грижим по-добре за растенията, които отглеждаме. Те са убедени, че ще получите вдъхновение как да оформите зелената площ  пред къщата си, как да озелените междублоковите пространства в квартала, в който живеете, как да направите по-цветен балкона на апартамента си. Ще има и специален щанд, от където всеки може и да отнесе у дома си късче „зелен град“.

Фестивалът на зелените идеи 2015 се организира в рамките на платформата „Зеленият град“. С нейното официално обявяване на 29 май България ще стане най-новият член на световната инициатива „Зелен град“. Съюзът на ландшафтните архитекти, Асоциацията на производителите на декоративни растения и Фондация iVerde (Холандия), със съдействието на Посолството на Кралство Нидерландия в София, обявяват началото на инициативата и в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.