Готварско ателие с природозащитна цел организират За Земята и WWF България

Готварско ателие с природозащитна цел организират За Земята и WWF България. Събитието ще се състои на 5 декември, в навечерието на Никулден, а кулинарният акцент е върху приготвянето на устойчива риба.

Със сигурност сте чували колко полезна е рибата за здравето, препоръчват ни я диетолози, нутриционисти, медици. През 2016 г. консумацията на морска храна достигна най-високото си ниво на глава от населението от над 20 килограма на година. Същевременно за последния половин век световните рибни запаси са намалели почти наполовина. От това страда както природата, така и хората, чиято прехрана зависи от риболова – над 800 милиона души. Ако рибата продължи да намалява, а консумацията ѝ да се покачва, за тях ще става все по-трудно, а за потребителите – все по-скъпо.

Решението е във внимателния и информиран избор – ако купуваме само риба от устойчив произход, това ще е добре и за природата, и за нас хората. Освен знания за отговорно потребление на рибни ресурси, курсът предлага и истинско празнично кулинарно преживяване. Ще приготвим вкусен шаран с помощта и съветите на шеф Георги Димитров, като продуктите ще са местни и сезонни, отгледани с внимание и любов. Вечерта завършва с дегустацията на сътворените ястия.

За повече информация:
Иван Радев, WWF
0889388619, iradev@wwfdcp.bg

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.