Интер Експо Център събира 6 изложби

Над 450 фирми са заявили участие в традиционното изложение на Интер Експо Център – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и Сихре.

Фирмите, които са заявили участие в тазгодишните изложби от програмата на Интер Експо Център основно са от хранителната индустрия, засилен интерес се наблюдава от Италия, Аржентина Австрия, Южна Африка и от повечето Европейски държави.

Над 180 иновации ще бъдат представени на най-голямото събитие за хранително вкусовата промишленост, основно в технологичната сфера – машини и оборудване. Посетителите ще видят висококачествено българско говеждо месо зряло в специални камери.

По време на изложението ще бъде проведен първия международен конкурс за Пица - майстори. Част от съпътстващата програма ще са Златен медал за иновации, финалите за международния готварски приз, кулинарното издание Гастрономикс, Бариста шампионат. Организаторите – Интер Експо Център са подготвили още много изненади, които ще бъдат показани през четирите изложбени дни.

ПРОГРАМА

8 ноември 2017 

Централно фоайе:

14:00 ч.     Официално откриване

Изложбена зала 4:

щанд В11:
10:00-16:00 ч.    Международен шампионат по пица
Организатор: Българска асоциация на пицарите
                    
Изложбена зала 6:

зона „GastronomiX”:
16:00 – 16:30 ч.       Официално откриване на кулинарен форум GastronomiX 2017
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и 
Gourmet Publishing

щанд В6:
10:00-18:00 ч.      Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions

Конгресен център, ет.7

12:30 -14:00 ч.         Шоколад и вино
 Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и       сладкарите и Национална лозаро-винарска камара, с подкрепата на Пуратос България

9 ноември 2017 

Централно фоайе:
10:00 - 11:30 ч.          Детска дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“
Организатор: Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
12:30 – 14:00 ч.     Награждаване на участниците в конкурс Приз Пак
Организатор: Списание Хранително-вкусова промишленост

17:00 – 18:00 ч.     Награждаване на участниците в конкурса „Златен медал с     диплом“
Организатор: Списание Хранително-вкусова промишленост


Изложбена зала 1:

щанд D1:
14:00-15:00 ч.     „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо  и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България

Изложбена зала 4:

щанд В11:
10:00 – 16:00 ч.    Международен шампионат по пица
Организатор: Българска асоциация на пицарите

Изложбена зала 6:

зона „GastronomiX”:
09:00 – 16:30 ч    Национална квалификация за най-престижното състезание за
професионални готвачи Bocuse d’Or
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи

10:30  - 16:00 ч.     Кулинарен форум GastronomiX PRO
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и
Gourmet Publishing
Програма:
10:30 – 12:00 ч.      Ресторантите и обслужването - ретроспектива и бъдещи тенденции
Лектор: д-р Джон Дънинг

12:30 – 14:30 ч.      Новата българска кухня със старите български продукти
Лектор: шеф Георги Бойковски
14:30 – 16:00 ч.     Идеи и техники за различни ястия и степени в менюто от едни и същи сезонни продукти
Лектор: шеф Светозар Георгиев

17:00 – 18:00 ч    Награждаване на победителите в състезанието Bocuse d’Or

щанд В6:
10:00-18:00 ч.    Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions
            
Конгресен център, ет.1

Зала Витоша
16:00 - 19.00 ч.       Българо-румънски бизнес форум
Организатор: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)

Зала Пирин
11:00 - 12:00 ч.       Хранително-вкусовата промишленост в дигиталния век -    предимства и ползи от съвременните системи за управление
Организатор: Тим ВИЖЪН България ООД
Лектор: Александър Хаджидимитров
(Ръководител отдел Консултанти в Тим ВИЖЪН България ООД)

13:30 – 15:30 ч.      По пътя към Индустрия 4.0
Организатор: ЦСБ-Систем България ЕООД
Сдружение GS1 България
Зала Родопи
13:00 – 15:00 ч.    Семинар - Денят на Южноафриканския туризъм
Организатор: Южноафриканско посолство – София, България

Конгресен център, ет.2

Зала Вихрен
10:00 – 14:00 ч.       Българските биопродукти по време на българскотo председателство на Съвета на ЕС
Организатор: Българска асоциация биопродукти

Кръгла маса „По – справедливата и зелена търговия в големите супермаркети: какво е възможното бъдеще?“
Организатор:  Сдружение за устойчиви екологични решения АГРОЛИНК

10 ноември 2017 

Централно фоайе
10:00 – 16:30 ч.    Български Бариста Шампионат 2017
Организатор: Baristo University, част от Световния Еспресо Шампионат - Espresso Italiano Champion

Изложбена зала 1:

щанд D1:
14:00-15:00 ч.     „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо  и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България

Изложбена зала 6:

зона „GastronomiX”:
10:30 – 18:00 ч.     Кулинарeн форум GastronomiX PRO
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и Gourmet Publishing

Майсторски класове програма:

10:30 – 12:00 ч.     Вкусът на Холандия в дванайсет хапки
Лектор: Ян Сминк и Марк Плахе

12:30 – 14:00 ч.     Авторски прочит на автентични ястия от дунавската  регионална кухня
Лектор: Ивайло Димитров

14:30 – 16:00 ч.     Файн дайнинг техники
Лектори: Милен Панев, Милен Златев и Владимир Тодоров

16:30 – 18:00 ч.        Трансформации: шоколад
Лектори: Ради Стамболов и Боби Екзархов:

Продуктови демонстрации програма:
11:30 – 12:30 ч.     Délicieux, гъши дроб и патешки деликатеси
Лектор: Димо Димов

13:30 – 14:30 ч.     Kikkoman, ВК Комерсиал
Лектор: Петър Николов

15:30 – 16:30 ч.     Robusta, машини за сухо зреене на месо & ViVenda
Лектор: Борислав Асенов

10:00 - 18:00 ч.     Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions

Конгресен център ет.1

Зала Витоша
09:30 – 17:00 ч.       I НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG
Организатор: ХВХ Консултинг ЕООД , член на СРЕДА груп
В партньорство с: Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Граждански институт и ProActivePersonnel

Програма:
09:30 – 10:00 ч.     Регистрация на участниците
10:00 – 10:15 ч.    Откриване на конференцията: Приветствие от организаторите, партньори, представители на партньори
10:15 – 10:45 ч.    Връчване на годишни награди SMARTOURISM.BG
с подкрепата на LightHouseGolfResort.com

10:45 – 13:00 ч.    Първи панел:
Интелигентно управление на човешките ресурси в туризма
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални организации

Панелна дискусия
14:30 – 17:00 ч.     Втори панел:
Иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто
управление на туризма
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални организации

Зала Родопи
13:00 – 16:00 ч.       Конференция Kosher & Halal Certifications: a Passport to Export
Организатор: Greekexport/GR/, Halal Certificatio Services GmbH/CH/, Balkan Kosher /US/ Aliment lab /GR/Inter Expo Centre/BG/

Конгресен център, ет.2:

Зала Мусала 
09:30 – 18:00 ч.      Американо-българска конфернция:
"Безопастност и съответствие на продуктите за износ в САЩ"
Организатор: Сайло Глобал и Институт за Публични Политики;
   
Под патронажа на:
Министъра на "Земеделието, храните и горите"- г-н Румен Порожанов
Програма:
09:30 – 10:00 ч.      Регистрацията на присъстващите

10:00 – 10:15 ч.     Официално откриване и поздрав от организаторите и партньорите

10:15 – 10:25 ч.    Поздрав от патрона на събитието

10:25 – 10:45 ч.    Опит, добри практики, предимства и цели на Държавната агенция за безопасност на храните
Лектор:Председател на БАСФН д-р Кулинански

10:45 – 11:15 ч.    Общи (рутинни) практики и важни етапи за внос
в Съединените щати
Лектори: Г-н Иво Константинов
(записан видео панел с презентация)

11:15 – 11.:45 ч.   Въвеждане на FSMA / FSVP
Лектор: Г-жа Софи Судай   

12:00 – 12:45 ч.   Нови правила на FDA / USDA и задължения на чуждестранни износители за храни, козметика и медицински изделия / консумативи
Лектор: Г-н Доменик Венециано

14:00 – 14:45 ч.    Митническите изисквания на САЩ за внос на стоки в САЩ
Лектор: Г-жа Дженифър Р. Диас

14:45 – 15:20 ч.    Въпроси и отговори към всички оратори – хранителни компании

15:30 – 16:15 ч.    Изисквания на САЩ за FDA за внос на храни и козметика (процедури, най-добри съвети и време)
Лектор: Г-жа Дженифър Р. Диас

16:15 – 16:50 ч.     Въпроси и отговори към всички оратори – козметични компании

17:00 – 18:00 ч.    Нетуъркинг    

11 ноември 2017 

Централно фоайе:

14:00 ч.         Теглене на томболата

Изложбена зала 1:

щанд D1:
11:00-12:00 ч.     „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо  и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България

Изложбена зала 6:

зона „GastronomiX”:
10:00 – 15:30 ч.     WiFo – форум за вино и храна
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и Gourmet Publishing

10:00 – 12:00 ч.      Първа част

12:00 – 13:00 ч.      Обявяване на наградите на Метро в конкурса „Храната и градът“

13:30 – 15:30 ч.       Втора част

Конгресен център ет.1:

Зала Витоша
09:30 – 12:00 ч.       I НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG
Организатор: ХВХ Консултинг ЕООД , член на СРЕДА груп
В партньорство с: Асоциацията на училищата по ресторантьорство    и хотелиерство, Граждански институт и ProActivePersonnel

09:30 – 11:30 ч.      Трети панел:
Интелигентно управление на туристическите дестинации – регионално развитие, архитектура, екология.
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални    организации
Панелна дискусия
11:30 – 12:00 ч.     ЗАКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар