1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. IV Белгийски кулинарен фестивал

IV Белгийски кулинарен фестивал


За четвърта поредна година Хилтън София е дoмакин на единствения Белгийски кулинарен фестивал в България под патронажа на Посолството на Кралство Белгия и Белгия-България-Люксембург бизнес клуб. Тази година Бизнес-клуб "Белгия-България-Люксембург" (BBL бизнес клуб) учредява наградата Primus Inter Pares . Събитието се провежда под мотото "VICTORIOUS 2009".

Primus Inter Pares е уникална бизнес-награда за успешни и новаторски инициативи в сферата на икономическите връзки между Белгия, България и Люксембург.

Експертното жури начело с Негово Превъзходителство Марк Михелсен, посланик на Кралство Белгия в България, заедно с г-н Йохан Де Смет-Ван Дам, президент на BBL бизнес клуб, г-н Иван Стоименов, генерален секретар на Българската търговско-промишлена палата, и г-н Стоян Сталев, президент на Българската агенция за инвестиции, съвместно с Борда на директорите на BBL бизнес клуб определиха трите най-силни корпоративни кандидатури.

Тазгодишните топ 3 номинации са: ЕПИК Електроник Асембли, Кордеел България и Рено Нисан България. Носителят на престижната награда ще бъде обявен по време на официалното откриване на Белгийския кулинарен фестивал на 9 ноември от 18:30 часа във фоайето на хотел Хилтън София.

През цялата седмица ресторант "Сезони" ще представи "Същинската Европа" с изобилие от изкушения. Белгийската кухня е прочута със своите неустоими деликатеси - миди, пържени картофки, вафли и фини шоколадови бонбони. Белгийците обожават картофите и цикорията и са почитатели на дивечови и други меса. Апетитните супи играят съществена роля, докато бирата участва в състава на националното ястие - carbonnades flamandes - фламандско телешко, задушено в бира.
Белгийските деликатеси ще бъдат приготвени от Жан-Юбер Гарние, новия главен готвач на Хилтън София.

От 9 до 14 ноември имате възможност да опитате ордьоври, основни ястия и десерти, сервирани на великолепния бюфет на ресторант "Сезони", а на 15 ноември не пропускайте богатия белгийски неделен брънч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.