Конкурс за детско творчество „КУКЕРИ”

Снимка:

Народно читалище "Съгласие 1905" и кметство Българово обявяват деветия  национален конкурс за детско творчество "КУКЕРИ".

Целта на конкурса е да запознае децата с традиционните български обичаи и маскарадни игри, да провокира и поощри интереса им към богатия български фолклор, да  даде възможност за изява на детската фантазия, чрез интерпретация на народното творчество, за да  приобщи подрастващите към богатството и мъдростта на народните традиции.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 5 до 17 години от цялата страна. Всеки участник  може да изпрати две творби  в следните категории:

  • Изобразително и приложно изкуство - рисунка, колаж, маска, стъклопис,керамика, текстил и други /без ограничения в изразните средства/;
  • Фотография - снимки на възстановки на обичая на Сирни заговезни, или снимки запечатали мигове на прошка, помирение и извинение;
  • Литература -  стихотворения, есета, спомени, интервюта, приказки и други /до две страници/.

Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи сувенир от конкурса.

Таксата за участие е 5.00 лв. за участник и може да бъде изпратена с пощенски запис на адреса на читалището. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника. Изпратените творби остават в полза на читалището.

Творбите могат да бъдат изпращани до 10.03.2016 година на адрес: град Българово, община Бургас, улица "Първи май" № 1, НЧ "Съгласие 1905".

Фотографиите и литературните творби можете да изпратите в електронен вариант на e-mail: saglasie1905@abv.bg

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 13.03.2016 г.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.