Национален събор на овцевъдите

Изложения на различни животни и млечни продукти, многобройни състезания, кулинарно шоу, аукциони, фолклорен конкурс и много други атракции включва програмата за традиционния национален събор на овцевъдите в България. Тазгодишното събитие ще се проведе от 8 до 10 май в околностите на Петропавловския манастир. Очакват се и гости  от  различни  държави.

На площ от около 120 дка ще бъдат разположени изложбените шатри. Специално за събора ще бъдат издигнати три сцени, на които ще се изявят фолклорни изпълнители и състави. Сред атрактивните акценти в програмата са състезанията по доене и стрижба на овце. Любителите на биохраните ще могат да опитат сирена и млечни продукти, предлагани лично от производителите. За най-силните изложители и посетители е предвидено и състезание по борба. Победителят ще си тръгне с живо агне.

Националният събор на овцевъдите в България е едно от най- дългоочакваните събития в региона. Над 130 000 души посетиха събора през 2014-та, въпреки дъждовното време.  Очаква се тази година посетителите и гостите да бъдат двойно повече.