1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Национална кулинарна купа на България 2013

Национална кулинарна купа на България 2013

Над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори ще участват в най-голямото кулинарно шоу на 19 и 20 април в Международен панаир Пловдив. Международно жури за първи път ще дава оценки на наши топ готвачи, които ще се състезават за Националната кулинарна купа на България 2013. В комисиите присъстват световни звезди от Англия, Испания, Италия и Норвегия. Проявата е организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ).

По време на VI-то издание на Националната кулинарна купа на България ще се състои Панорама за “ Най-добър млад готвач”, Най-добър млад хлебар,сладкар”, “Най-добър млад сервитьор“, “Най-добър млад барман“ и “Най-добър карвинг декоратор“ на Министерството на образованието, младежта и науката.

Състезанията за Националната кулинарна купа на България се провеждат и журират при стриктно спазване на правилата на WACS. Целта е да демонстрира талантът на най-добрите майстори, които създават своеобразни стандарти за кулинария в нашата страна, обясниха от Българската асоциация на професионалните готвачи – организатор на конкурса съвместно с Международен панаир Пловдив.

Националната кулинарна купа 2013 е под патронажа на посолството на Кралство Норвегия у нас. Партньори са Българската асоциация по карвинг, Българската асоциация на професионалните сомелиери, Българската асоциация на барманите, Българската асоциация на пицарите, Община Пловдив и Съвет по туризъм-Пловдив. Водещ отново ще е Ути Бъчваров. Той ще открие турнирите в 9 ч. на 19 април в палата 2 на панаира. Имената на победителите ще бъдат обявени на следващия ден.

Програмата на кулинарното шоу може да видите в прикачения файл...

Повече за проявата четете в рубрика Актуално...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.