1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. 17-та научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2014“

17-та научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2014“

Институтът по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) – Троян организира провеждането на 17-ата научна конференция с международно участие „ЕкоМаунтин 2014“. Темата на форума е „Екологични проблеми на планинското земеделие“ и ще се проведе на 29 и 30 май  2014 г. в Троян.

Конференцията се организира съвместно със Селскостопанска академия и ще премине под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и председателя на ССА доц. Христо Бозуков.

Три са тематичните направления на конференцията. В областта на животновъдство акцент ще бъде поставен върху развъждането, селекцията и репродукцията в животновъдството; технологии на хранене и отглеждане на селскостопанските животни; екология, качество и преработка на животновъдната продукция.

Вторият тематичен панел е „Фуражно производство и ливадарство“ и в него ще бъдат представени доклади, свързани с генетичните ресурси и селекцията при фуражни култури, технологиите на отглеждане на фуражните култури, както и естествените и изкуствените ливади и пасища.

Третият панел е „Трайни насаждения“ с акцент отново върху генетичните ресурси, селекцията и биотехнологиите. Участниците във форума ще дискутират технологии за отглеждане - традиционни и биологични, размножаване и посадъчен материал, растителна защита, както и качество, съхранение и преработка на плодовете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.