1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. 2-ри Европейски конгрес по органично земеделие

2-ри Европейски конгрес по органично земеделие


На 1 декември 2009 г. в Брюксел ще се състои 2-ят Европейски конгрес по органично земеделие под надслов: Глобални предизвикателства - органични подходи.

Производството на храни е изправено пред сериозни предизвикателства през 21 век - то трябва да се адаптира към климатичните промени и да допринесе за спиране загубата на биоразнообразието, докато населението на света е в нарастващо търсене на храна. От друга страна, много от сегашните земеделски практики имат негативно влияние върху климата.

Биологичното земеделие предлага решения да се справи с тези предизвикателства. Биологичното земеделие е с висок потенциал за намаляване на изменението на климата, и предполага по-високо разнообразие и високо ниво на познания за функционирането на екосистема, като по този начин тя ще бъде по-устойчива на климатичните промени.

Вторият Европейски конгрес по органично земеделие предлага възможности да се обсъди приноса на биологичните системи за земеделие за справяне с тези предизвикателства и ще доведе до заключения за начина, по който Общата селскостопанска политика, както и други европейски политики трябва да бъдат променени с цел да направят европейското земеделие годно за посрещане на бъдещите предизвикателства. Около 200 участници, представляващи сектора на биологичното земеделие, както и европейските институции, гражданското общество и националните власти ще се присъединят към присъстващите на конгреса.

Организатор на събитието е Международната федерация на движението за органично земеделие (IFOAM).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.