1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. Бъдещето на ОСП. Преходният период и реформата след 2022 г.

Бъдещето на ОСП. Преходният период и реформата след 2022 г.

Над една трета от средствата в бюджета на ЕС са заделени за селскостопанската политика. Целта на Общата селскостопанска политика е да подобри производителността, да насърчи развитието на селските райони, да намали предизвикателствата за околната среда и да осигури справедливи доходи на фермерите.
 
По време на уебинара на тема „Бъдещето на общата селскостопанска политика. Преходният период и реформата след 2022 г.“, организиран от
Европейски парламент в България, ще бъдат обсъдени правилата за земеделските производители по време на преходния период и обсъжданите насоки на реформата на ОСП след 2022 г. Събитието ще се проведе онлайн на 25 февруари 2021 г., четвъртък, от 13.00 до 14.30 ч.
 
В уебинара ще вземат участие Елси Катайнен (Обнови Европа, Финландия), заместник-председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) на Европейския парламент и докладчик по преходните правила на земеделската политика на ЕС, Асим Адемов (ЕНП), заместник-член на комисия AGRI, Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа), член на комисия AGRI, и Снежана Благоева, пълномощен министър, Специален комитет по селско стопанство, Постоянно представителство на Република България в Брюксел. Модератор на дискусията ще бъде журналистът от „Гласът на земеделеца“ Анета Божидарова. Пълната програма на събитието ще намерите на сайта на Европейския парламент в България: http://epfacebook.eu/qwFn.
По време на срещата ще бъдат разяснени основните позиции на различните политически групи по отношение на новите изисквания и мерки, които се очаква да бъдат заложени в новата ОСП, както и преговорните позиции на България. Ще бъдат обсъдени въпроси за връзката на ОСП с други инициативи на ЕС като стратегията „От фермата до трапезата“, Зеленият пакт. Предвидено е събитието да протече с 30-минутна панелна дискусия и 60-минутна дискусия с въпроси от публиката.
 
Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom. Броят на участниците в платформата е ограничен, затова ако искате да се включите през нея, е необходима регистрация до 24 февруари 2021 г. на следния адрес: http://epfacebook.eu/qwE8.
Онлайн дискусията ще бъде излъчвана на живо на български език на Facebook страницата на Европейски парламент в България.
 
Може да изпращате въпросите си към участниците предварително в slido на следния адрес: https://app.sli.do/event/bpliymil/live/questions или с код #CAP22. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Facebook. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.