1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. EIT Food Startup Awareness Event

EIT Food Startup Awareness Event

гр. София, Бизнес център Витоша

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации (ИАИ) организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, „Генератор“, бул. Черни връх 47, Бизнес център Витоша двудневно събитие EIT Food Startup Awareness Event, насочено към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост.

Програма

Ден 1

5 декември 2019 (четвъртък)

Конференция „Иновации и предприемачество в агро-хранителната система в България”

9:30 - 10:00 Регистрация и кафе за добре дошли

10:00 - 10:25

Въведение: Иновации и предизвикателства пред храните на 21-ви век

Емил Караниколов, министър на икономиката
• Приветствие от Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите

Представител на Министерство на образованието и науката (TBC)
• Юлия Боднар, EIT Food;
• Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации

10:25 - 11:15

Как иновациите и предприемачеството могат да подобрят нашата хранителна система

Q&A дискусия с публиката - Министерство на земеделието, храните и горите, Министерство на икономиката; Министерство на образованието и науката

Д-р Петя Петкова, директор на дирекция „Политики по агрохранителната верига“, Министерство на земеделието, храните и горите

Д-р Димитър Димитров, Министерство на земеделието, храните и горите

Д-р Мариана Шумова, Зам.-изпълнителен директор, Българска агенция за безопасност на храните

Тихомира Палова, държавен експерт, дирекция Икономическа политика, Министерство на икономиката

Даниела Малхасян, държавен експерт, Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност, Министерство на икономиката

Представител на Министерство на образованието и науката (TBC)

Кремена Дервенкова, Българската стартъп асоциация (BESCO), Изпълнителен директор на ABLE - Асоциацията на българските лидери и предприемачи

11:15 - 11:45

Преобразуване на хранителната система. Цифровизиране на хранителната промишленост
проф. Ангел Ангелов, катедра Биотехнология, Център за обучение по качество и безопасност на храните, Университет по хранителни технологии Пловдив, Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации
 

11:45 - 12:00 Кафе пауза

12:00 -12:30

Предизвикателствата, с които се сблъскват производителите на храни днес и какви иновативни решения им липсват

Q&A дискусия с публиката - д-р Светла Чамова, Асоциация на месопреработвателите в България; инж. Антоанета Божинова, Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци; инж. Марияна Чолакова, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти в България.

12:30 - 13:30 Обяд

13:30 - 14:00

EIT Food - Водещата инициатива за иновации в храните на Европа - Нашите мисии и дейности Юлия Боднар, EIT Food

14:00 - 15:00
Истории за успех от български стартъпи и иновативни хранителни инициативи
Дискусия с Мая Герасимова, маркетинг експерт и бранд мениджър.

Участници: http://www.rice-up.zone/home-bg.html ; https://www.meatmebar.com/bg ; https://www.cupffee.me; https://delishu.bg ; https://www.chilli-hills.com/en; https://www.spizing.com/.

Роза Кузмано, Главен секретар, Италианска Търговска Камара в България

 

15:00 - 15:10 Обобщение на деня

15:10 - 16:00 Време за кафе и networking

Ден 2

6 декември 2019 (петък)

Работилница за предприемачи – уъркшоп, модериран от Клийнтех България

Ако имате високо-потенциална идея за бизнес в агро-хранителния сектор, този уъркшоп е за вас! В рамките на един ден ще ви представим техники за самооценка на възможностите да развиете идеята си в успешен бизнес. С вас ще работят опитни обучители, които ще ви въведат в ефективни техники за бизнес моделиране и валидиране на критичните елементи от спектъра на методологията Lean StartUp. Уъркшопът ще бъде максимално практически насочен и ще включи ментори, които са успешни предприемачи и експерти от бранша.

9:30 - 10:00 Регистрация и кафе за добре дошли

10:00 - 10:30

EIT Food - Водещата инициатива за иновации в храните на Европа - Нашите мисии и дейности Юлия Боднар, EIT Food

 

10:30 - 10:45 Въведение в уъркшопа, Ели Щерева, проектен координатор в Клийнтех България, коуч по предприемачество и системни иновации; Мария Александрова, мениджър иновации и предприемачество в Клийнтех България, координатор на Climate-KICAccelerator в България.

10:45 - 11:15 Foundersdream: какво движи Вашата бизнес идея? - Ели Щерева

11:15 - 13:00 Thedeal: от концепцията до валидиране на бизнеса с метода LeanStartUp. - Мария Александрова

13:00 - 14:00 Обяд

14:00 - 15:00 Jobtobedone: свържете продукта си с точния клиент в подходящия момент. - Ели Щерева

15:00 - 15:10 Кафе пауза

15:10 - 16:00 CustomerDiscovery: какво знаете за Вашия потенциален клиент? - Ели Щерева

16:00 -16:30 Презентирайте своята бизнес идея! - Ели Щерева и Мария Александрова

 

*Настоящата програма подлежи на промени, моля да проверявате на сайта на Институт за агростратегии и иновации - www.agroinnovations.bg за актулната програма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.