Третото издание на престижния Кулинарен форум „Концепции” ще се проведе на 21 и 22 март в МЕТРО Академия на бул. Цариградско шосе и ще бъде посветено на модерната испанска кухня. Участие в него ще вземат трима популярни испански Шеф готвачи: Фиро Васкес, Главен готвач и собственик на ресторант в североизточния район на Мурсия, Испания, Серхио Перес, специализирал в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др., и Рубен Алварес, Шеф сладкар с професионален опит в престижни ресторанти, който в своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.
Друг акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде презентиран от утвърден Шеф-готвач. Антонио Иванов ще бъде представен от Шеф Ивайло Петков; Иван Иванов от Шеф Сидония Радева; Калоян Колев от Шеф Робин Вилереал, а Михаил Николов от Шеф Ради Стамболов. По този начин организаторът – Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.
Кулинарният форум „Концепции” има за цел да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки.