Печеливши агростратегии при новата Обща Селскостопанска Политика

Печеливши агростратегии при новата Обща селскостопанска политика (ОСП) ще бъде темата за дискусия в клуб Investor.bg този месец. Специализираният форум ще се състои на 28 април в Гранд Хотел София, Зала „София“ от 13:00 ч.

В първия дискусионен панел ще бъде обсъдено как ще се отразят зелените плащания върху доходите на земеделските производители, предизвикателствата на новата ОСП пред българското земеделие при усвояване на европейските субсидии за постоянно затревените площи и възможностите, които тя предоставя за животновъдството. Ще бъде направена също съпоставка между България и останалите страни-членки относно мерките за агроекология и климат като приоритет.

Във втория дискусионен панел на априлския Клуб Investor.bg акцентът ще падне върху промените в поземлените отношения в контекста на ОСП, пазара на земеделска земя 2014-2020, субсидиите върху наемните и арендните отношения, както и стъпките към ефективно земеползване.

За участие в дискусиите са поканени Явор Гечев – зам.министър в Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Кирил Стоянов – началник отдел „Комасация“ в МЗХ, Борислав Петков – председател на Българска асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), Венцислав Върбанов – председател на УС на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ), Ивайло Тодоров от АЗПБ, д-р Кирил Величков – ръководител „Европейски проекти и финансови институции“ в СИ БАНК, Дамян Вътев – управителна „Биологика“ и Светлана Боянова – председател на Института за агростратегии и иновации.

Клуб Investor.bg се провежда със съдействието на СИБАНК и Киа Моторс България. Институционални партньори на клуба са Индустриален холдинг България, Асоциация на земеделските производители в България, Германо-българската индустриално-търговска камара, Българска фондова борса – София, ДАКСИ, списание „Агрозона“ и медийна група Bulgaria ON AIR.

Програма

 

13:00 - 13:30 Регистрация

13:30        Откриване

13:40 - 14:40  Първи дискусионен панел

Теми и акценти:
- Как ще се отразят зелените плащания върху доходите на земеделските производители?
-   Мерките за агроекология и климат - приоритетни ли са за България колкото за ЕС?
- Готово ли е българското земеделие да се изправи пред предизвикателствата на новата ОСП за усвояване на европейските субсидии за постоянно затревените площи?
- Животновъдството в България на кръстопът - възможностите на новата ОСП са много, какво ще изберем?

14:40 - 15:00   Кафе пауза

15:00 - 16:00 – Втори дискусионен панел

Теми и акценти:
-   Очаквания за промени в поземлените отношения в контекста на ОСП
-  Пазарът на земеделска земя /2014-2020/ - отражение на субсидиите върху арендните отношения, стъпки към ефективно земеползване.

16:00 - 17:00 Време за бизнес контакти на чаша вино

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.