1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Семинари
  4. Представяне на резултатите от най-големия проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България

Представяне на резултатите от най-големия проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България

Международната природозащитна организация WWF организира на 5 юни (сряда) 2013 г. от 11 ч. в залата на Фотосинтезис, бул. Васил Левски 57, пресконференция за представяне на резултатите от най-големия проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България.

Участници:

  • Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България
  • Катерина Раковска, координатор на проекта, WWF България
  • Мартин Заимов, председател на НС на Societe Generale Експресбанк
  • Димитър Бърдаров, ръководител на проекта от страна на Изпълнителна агенция по горите
  • Кирил Ташев, старши експерт от Изпълнителна агенция по горите

Проектът за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове, който трябва да приключи в края на 2013 г. се развива на територията на десет природни парка. Това са Витоша, Златни пясъци, Русенски Лом, Шуменско плато, Българка, Персина, Врачански Балкан, Рилски манастир, Сините камъни и Странджа.

Инициативата включва залесяване с местни видове, засаждане на редки и застрашени растителни видове както и възстановяване на характерни странджански растения. В рамките на проекта е заложено още опазване на карстовите извори в Шуменско плато, както и отглеждане на млади гори за висококачествена дървесина по устойчивия Саарландски метод.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.