Пресконференция на Асоциацията на млекопреработвателите в България

Асоциацията на млекопреработвателите в България организира на 8 ноември 2012 година/ четвъртък/ от 11 часа  в зала 2 – салон „Светът на млякото“, в Интер експо и конгресен център – София конференция по проблемите на млекопреработването и честване на 15 години от издаването на вестник „Мляко+“.

На събитието ще присъстват представители на МЗХ - зам.-министър Цветан Димитров, Българска банка за развитие - главен изпълнителен директор Асен Ягодин, БАБХ - д-р Любомир Кулински, ДФЗ - изп. директор Румен Порожанов, зaм.-изпълнителни директори, фирми от млекопреработвателния бранш, животновъдни организации, неправителствени организации, представители на организации и институции свързани с бранша, медии и други.

Гости ще бъдат представители на Американския департамент по земеделие, съветникът на посланика на Русия в България, представители на посолства, Италианската камара и др.

От 12.40 ч.  изпълнителният директор на „Българската банка за развитие“ Асен Ягодин и председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България инж. Димитър Зоров ще дадат съвместна пресконференция на тема: „Условия за участие и кредитиране на проекти по Програма за развитие на селските райони и начини на финансиране чрез „Българската банка за развитие“.

                                          Дневен ред на конференцията

1. Откриване – 11.00- 11-10 часа.
2. Представяне на проекта на БСК „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони“ - 11.10-11.30 часа.
3. Дискусия по Наредбата за млечните продукти и бъдещето на млечния сектор в България - 11.30 -12.10 часа.
4. Промени в разплащанията по мерки 121 и 123 от ПРСР - 12.10- 12.20 часа.
5. „Условия за участие и кредитиране на проекти по Програма за развитие на селските райони и начини на финансиране чрез „Българската банка за развитие“ - 12.20-12.40 часа.
6. Съвместна пресконференеция между Българска банка за развитие и АМБ  - 12.40 – 13.00 часа.
7. Връчване на почетни плакети на изтъкнати деятели на АМБ, сътрудници на в.”Мляко, фирми и институции и тържествен коктейл по случай 15 години от издаването на вестник „Мляко+“ - 13.00-15 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.