Съвременен геномен център

 

Валери Цветанов официално ще открие първия Съвместен геномен център на Балканския полуостров у нас на 29 юни 2009 г., от 11.00 часа, в Аулата на Биологическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Центърът е изграден на базата на публично-частно партньорство между Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Селскостопанската академия и СУ "Св. Климент Охридски".

Това е съвременен високотехнологичен център, целта на който е свързана с разработването на нови продукти и повишаването конкурентоспособността на българската биоикономика.

Центърът ще осигури на българските учени и на малките и средни предприятия достъп до модерна апаратура и високо квалифицирани специалисти за разработване на устойчиви и конкурентни биопродукти за земеделието, хранително-вкусовата промишленост, козметиката, фармацевтиката, енергийната и горска промишленост и здравеопазването.

Заповядайте на откриването на 29 юни 2009г. /понеделник/  от 11.00 часа в Аулата на Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”  на  бул. „Драган Цанков” № 8, ет.4.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.