Сдружение "Териториална организация на НТС с Дом на техниката Пловдив"
Регионален научно-технически съюз на изобретателите – гр. Пловдив
Регионален научно-технически съюз по хранителна промишленост – гр. Пловдив
и с подкрепата на Списание "Хранително-вкусова промишленост" организират
ШЕСТА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ на тема
„ИНОВАЦИИ В ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ” на 23 октомври 2013 год. в Дом на техниката, гр. Пловдив, ул. “Гладстон” № 1, Зала № 6, партер
П Р О Г Р А М А
08:30 – 09:45 Регистрация
10:00 – 10:30 Откриване на конференцията, приветствия от официалните лица
ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ:
- Основни тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия
- Индустриалната собственост като елемент на иновационния процес - нови гъвкави инструменти за бъдещето развитие на политиката на качеството. Регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер. Стандартите за храни – възможност за гарантиране на качествени продукти на пазара
- Етикетирането на храните и представяне на хранителната информация в светлината на новото европейско законодателство. Нормативни изисквания за определяне енергийната стойност на храните. Добавки в храните
- Опаковките на храните – най-новите изисквания
- Възможности за подпомагане на бизнеса от програми и проекти. Финансиране и субсидиране на иновационни проекти
- Иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми
Лектори на конференцията ще бъдат водещи специалисти и експерти по съответните теми от научни институти, министерства, консултантски фирми, фирми от хранителния бранш и др.
12:30 – 13:30 Кафе - пауза със закуска
17:00 Закриване на конференцията