Агро Арена 2018 на Байер Кроп Сайанс край Кнежа

Място за споделяне на опит и обмяна на идеи

Полевата платформа на Агро Арена 2018 край град Кнежа беше открита от Габор Равицки, управляващ директор на Байер България и Мениджър за страната на дивизия Кроп Сайанс

На полето са изведени демонстрационни опити, показващи ефикасността на продуктите на Байер. Какви са резултатите при растителната защита в пшеница.

Изведен е опит със Секатор и Буктрил Универсал. Основното, което се търси в това комбинирано приложение на двата противошироколистни хербицида, е кръстосан механизъм на действие срещу плевелите, а именно висока плътност на великденче, теменужка, синап, самосевка от технологичен слънчоглед и рапица.

Вижда се, че дори и късното приложение има изключително добра селективност на посева и дава отличен контрол на прерасналите плевели. Успоредно с първото хербицидно третиране е приложен и фунгицид Солигор. Малко по-късно е прибавен Прозаро. В началото на май е приложен Авиатор, единственият фунгицид за категоричен контрол на кафява ръжда.

В царевица предложението е да се пръска с Аденго в доза 40 мл/дка, а в друга част от посева – с Капрено. Тук се наблюдава висока плътност на технологична рапица, лобода, синап, татул, житни плевели балур от семена и коренища, просо.

В парцели, където има смесено заплевеляване, е добре да се използва Лаудис, който ще унищожи технологичния слънчоглед, ще контролира лободата и житните плевели.

За първи път тази година Байер представи новия си вегетационен хербицид Челиндж с регистрация в нахут.

На това поле видяхме отлично отгледана рапица благодарение на Тилмор, в комбинация с Протеус. На по-късен етап във фаза цъфтеж е приложен Пропулс.

Пропулс ще ограничи разпукването на шушулките и ще повиши маслеността на рапицата.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.