1. Начало
  2. Видеа
  3. Инвестиции
  4. Нови продукти и тенденции в хранителната индустрия – на пет традиционни изложения в Интер Експо Центъра в София

Нови продукти и тенденции в хранителната индустрия – на пет традиционни изложения в Интер Експо Центъра в София

Тази година е юбилейното издание на специализираното изложение на хлебарите и сладкарите БУЛПЕК

Нови продукти и вкусове представят браншовете месо- и млекопреработка, винарство, хлебопроизводство, храни и напитки, както и нови тенденции и иновации в хранителната индустрия.

За втора поредна година се развива концепцията за директен бизнес контакт с рекламния сектор, чрез паралелното провеждане на изложение COPIS.

Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК събират както български, така и чуждестранни участници.

Сред гостите на официалното откриване бяха посланикът на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа, националният омбудсман Диана Ковачева, председатели на браншови организации от хранителната индустрия, както и други официални лица.

От името на министър Гечев, неговият заместник Тодор Джиков отправи послания и подчерта, че социалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка една държава, а хранително-вкусовата промишленост е нейният гръбнак.

Тази година е юбилейното издание на специализираното изложение на хлебарите и сладкарите БУЛПЕК. Форматът обединява продукти, суровини, машини, опаковки, оборудване, консумативи и др.

Месомания акцентира на месото, продуктите, технологиите за производство и логистиката.

Млякото, млечните продукти и производството са фокус на Светът на млякото.

Салон на Виното, един от първите български мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата ни история, събира български и чуждестранни продукти и технологии за производство.

Интерфуд&Дринк обединява сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки.

За ценителите на добрия вкус е отворен „БулевАРТ на вкусовете“. Той предложи екзотични гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе.

Green Line събира на едно място продукти от лечебни и ароматни растения. Сред акцентите е ОСТРОВ на храни със защитено наименование за произход. „Био зоната“ представя разнообразие от биологично сертифицирани продукти.

Възможността за нови бизнес контакти, професионалната среда, тенденциите и технологиите на бъдещето, са основните фактори Международните хранителни изложения да са ценно събитие за посетителите от България и чужбина“, казаха организаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.