1. Начало
  2. Видеа
  3. Пазари
  4. Стартъпи се борят с разхищението на храни

Стартъпи се борят с разхищението на храни

Сламки от пшеница и как да готвим без отпадък

Поредица от събития ще представя „Храната, която не би изхвърлил“, като идеята е хората да се фокусират върху опазване на околната среда. В платформата са включени български стартъпи, които имат отношение към опазване на околната среда под една или друга форма. Едни произвеждат крекери от бирена каша, други храни без опаковки, трети направо използват природните ресурси.
 
Иновативно и екологично решение е производството на сламки от пшеница. Идеята не е революционна, а възродена от доброто старо време. 
Отпадъкът може и да е вкусен. Или как да дадем нов живот на отпадъчния продукт-с това се занимава Блажка Димитрова, чиято стартъп компания има за цел постигане на нулев отпадък при приготвяне на храна. Идеята си мултиплицира в свой ресторант. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.