1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024 - най-мащабната икономическа инициатива на Балканите за агробизнес, вино, храни и оборудване

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024 - най-мащабната икономическа инициатива на Балканите за агробизнес, вино, храни и оборудване

Вицепрезидентът Илиана Йотова даде висока оценка на форума

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ се провеждат в Пловдив от 20 до 24 февруари. Мегафорумът представя постигнатите резултати и технологичното бъдеще в земеделието, лозарството и винарството, хранителната индустрия. Деветото издание е по-силно, по-богато и по-съдържателно. То обединява спецификите на трите международни изложения - АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ“, каза в словото си главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов.  
 
Министър Кирил Вътев подчерта, че за него е чест да открие в Международен панаир Пловдив 9-то издание на мегаизложението. „Големият интерес на толкова изложители и производители показва, че духът на българския производител не е сломен след толкова кризи. Искрено се надявам, че всеки ще си тръгне оттук зареден с много оптимизъм и нови идеи за успех в своята работа“, каза министър Вътев преди да обяви изложението за открито. 
 
На официалната церемония за старта на мегафорума присъстваха още областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев, председателят на Пловдивския общински съвет Атанас Узунова, заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков, народният представител Росен Костурков, Пловдивският митрополит Николай, дипломати, общински съветници и представители на браншови структури. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.