1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Аминозол и Тотал Кер - професионалистите срещу стрес и недостиг на микро елементи

Аминозол и Тотал Кер - професионалистите срещу стрес и недостиг на микро елементи

Земеделската кооперация в с. Козловец работи с торове на Лебозол

Трудната задача на Лебозол е да спаси поле с царевица, която следствие на стреса от пролетните студове и слани, беше изостанала в развитието си. На полето разговаряме с Валентина Петрова, агроном, търговски директор на Лебозол България.

„Към днешна дата - 27 април състоянието на посева не е добро. Царевицата във фаза втори-трети лист е претърпяла слана, ниски дневни и нощни температури, включително и нетипичен за сезона сняг. Следствие на всичко това растенията са попарени и върховете на листата са изгорели. За целта ще приложим Аминозол. На съседно поле забелязахме симптоми. За целта ще приложим два наши варианта: третиране с Аминозол, и като второ решение - пръскане с Тотал Кер, защото има симптоми характерни при липса на микроелементи. За целта препоръчвам Тотал Кер“.

Лебозол обещава, че царевицата ще се възстанови и ще преодолее този стрес много скоро.

След седмица сме отново на полето в село Козловец. Датата е 5 май. Благодарение на Лебозол царевицата е възстановена, растенията са върнали силата си, развиват се активно и са наваксали изгубеното време, без последици от сланата и измръзването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.